Uncategorised

Na groep 8 kunnen leerlingen kiezen voor vervolgonderwijs bij Alberdingk Thijm Scholen. Op alle niveaus biedt Alberdingk Thijm Scholen verschillende scholen met elk een eigen onderwijsconcept. Kansen bieden, brede ontplooiing van leerlingen, international mindedness en ICT - verrijkend onderwijs zijn uitgangspunten op alle scholen.

Leren met creatieve technologie

Binnen Alberdingk Thijm Scholen hebben we de beschikking over een prachtig ingerichte Techspace. Dit is een ruimte waar leerlingen en docenten van onze scholen kennis kunnen maken met de nieuwste mogelijkheden op het terrein van creatieve technologie. Het Techspace is weer onderverdeeld in 3 thema's:

  • Mediaspace: fotograferen en filmen met green screen, stopmotion filmpjes maken, 360 graden fotografie, augmented -en virtual reality
  • Robospace: een ruime aanbod aan programmeren en robots
  • Makerspace: 3D printing, lasersnijden
  • Techniek: Verschillende werksplekken worden aangeboden in het Buitenhuis:Figuurzagen, Batterijen&Elektriciteit, Bouwen&Besturen, Leer Bewerken en Pneumatiek. 

De leerlingen volgen in de Techspace workshops die variëren in lengte van een uur tot een dagdeel. Deze workshops worden verzorgd door hiervoor speciaal opgeleide Techcoaches.​

Locatie Techspace: De Techspace bevindt zich op de zolder van de Prins Benrhardstraat 160 in Hilversum.​

Locatie Buitenhuis: Het Buitenhuis bevindt zich naast Natuurmonumenten in 's Graveland

Het buitenhuis is het voormalige voorhuys van boerderij Brambergen. Een huis uit 1634 dat Natuurmonumenten ter beschikking heeft gesteld aan leerlingen van Alberdingk Thijm Scholen. Alle scholen kunnen gebruik maken van dit 'klaslokaal in het bos', voor educatieve doelen en sociale activiteiten.​

Op maandag t/m donderdag worden er voor de groepen 1 t/m8  natuurlessen/activiteiten aangeboden 

Op vrijdag worden er voor de groepen 1 t/m8 Technieklessen aangeboden. 

De Jozefschool is een basisschool in Nederhorst den Berg​ en ​maakt deel uit van Alberdingk Thijm Scholen. Deze scholenkoepel biedt primair en voortgezet onderwijs in het Gooi op katholieke grondslag. Speerpunten van het onderwijs zijn Engels op school van 4 - 18 jaar, ICT in de klas ​en alles What Really Matters. Alle 18 basisschoollocaties en 8 middelbare scholen geven daar op een eigen w​​​​ijze invulling aan. ​​

Door bundeling van krachten worden faciliteiten mogelijk gemaakt als: kwalitatief hoogwaardige ICT voorzieningen op de scholen, de schoolbus, het Techspace voor ondermeer programmeerlessen en een inspirerend scholingsaanbod voor leerkrachten en het Buitenhuis.

Alberdingk Thijm Scholen heeft een eigen​ schoolbus met 33 zitplaatsen. De bus kan door alle scholen die zijn aangesloten bij Alberdingk Thijm Scholen worden ingezet voor korte ritten naar uitstapjes in het Gooi en omgeving. Zo konden leerlingen van de Wilge het afgelopen jaar met de bus naar een muziekvoorstelling van Muziekcentrum van de Omroep (MCO). Lidwien Vos, directeur van de Wilge in Hilversum: 'De leerlingen vonden het hartstikke leuk, ook al was het een kort ritje. We hoefden veel minder ouders te vragen om te rijden voor een excursie als deze.' Leerlingen van de Binckhorst - St. Jan gingen dit jaar al een keer naar het Scheepvaartmuseum en leerlingen van de KinderCampus naar het Rijksmuseum. 

Jozefschool is onderdeel van Alberdingk Thijm Scholen. ​​​​​Bij Alberdingk Thijm Scholen werken meer dan 750 onderwijsprofessionals verspreid in het Gooi​. ​​​​​​​​​Wij bieden ze de kans zich voortdurend te ontwikkelen. De speerpunten van de organisatie zijn ICT en tweetaligheid en '​alles wat ertoe doet'. ​We zie​n de school als een 'community', waarbij we verder kijken dan alleen de schoolprestaties van de leerlingen. Dit betekent voor docenten en leerkrachten dat zij hiervoor open staan, kunnen meedenken en zich hiern ontwikkelen.

Ontdek meer over werken bij Alberdingk Thijm Scholen

De Jozefschool werkt op het gebied van bestuur en management samen met andere scholen in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs in het Gooi. Samen vormen deze scholen Alberdingk Thijm Scholen.

Het onderwijsbestuur van Alberdingk Thijm Scholen vormt het gezag van de scholen. ​Controle op het bestuur vindt plaats door het koepelbestuur. 

De Jozefschool heeft een continurooster. Dat betekent dat de leerlingen tussen de middag op school blijven eten. Tussen de middag hebben de kinderen een pauze van een half uur. De kinderen eten hun lunchpakket in de klas onder begeleiding van de leerkracht en daarna is er tijd om buiten te spelen. 

​​​Elke vrijdag komt Juf Thamar bij ons op school in Nederhorst den Berg om in alle groepen muziekonderwijs te geven.

​​​Kanjerles​

Op de Jozefschool in Nederhosrt den Berg vinden wij de sociale omgang erg belangrijk. Wanneer kinderen zich prettig voelen in de klas komen zij beter tot leren. Hieronder hebben wij de principes van de Kanjertraining even kort uitlegt. Het belangrijkste doel is dat een kind positief over zichzelf en een ander leert denken. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en durft uw kind haar/ zijn plaats in het leven in te nemen. 

De Kanjertraining geeft kinderen handvatten in (lastige)sociale situaties. We leren de kinderen hoe ze zelf problemen kunnen oplossen en daardoor komt tijd en energie vrij die zo nodig zijn voor een evenwichtige ontwikkeling. Binnen de Kanjertraining worden kinderen geconfronteerd met de gevolgen van hun gedrag. Deze informatie krijgen ze van hun klasgenoten en indien nodig van de leerkrachten. De kinderen worden zo geholpen in positief gedrag. Het motto is dan ook: "Doe je niet anders voor dan je werkelijk bent". 

ICT zetten wij zoveel mogelijk geïntegreerd in binnen ons onderwijsprogramma. Elk groepslokaal beschikt over een modern digitaal schoolbord. Daarnaast zijn er leerlingcomputers, chromebooks en iPads in de groep en in de hal. We werken met methodishe (webbased) software en adaptieve aanvullende programma's. In de groepen 5 t/m 8 werken de kinderen voor de vakken rekenen en spelling met Gynzy, een digitale verwerkingsmethode. ​Een van de leerkrachten heeft de taak van ICT-coördinator. 

 
 
 

​​

Het uitgangspunt op onze school in Nederhorst is dat de kinderen les krijgen in het Engels (in plaats van Engelse les) en onze doelstelling is dat kinderen in het Engels durven te communiceren. Leerlingen vanaf groep 1 krijgen lessen ​ in het Engels. Kinderen raken zo op jonge leeftijd vertrouwd met het Engels. Vanaf groep 5 komt daar ook lezen en schrijven in de Engelse taal bij. Het enthousiasme van de leerlingen geeft al aan hoe de belangrijkste taal ter wereld op een leuke manier geleerd kan worden. Al onze leerkrachten hebben het Early English Teachers Program (ETTP) gevolgd, waardoor zij deskundig zijn om vanuit deze onderwijsvisie de kinderen Engels te geven. Als extra aanvulling op ons team hebben wij een 'Native S​peaker'. Zij geeft de leerkrachten eenmaal in de week coaching in het Engels (IPC). 

 
 

Alles verandert: werk, carrières, de manier waarop we met elkaar omgaan. Dat vraagt om ander onderwijs. In de 21steeeuw gaat het niet om kennis alleen. Het International Primary Curriculum (IPC)  gaat daarin mee en biedt een eigentijds programma voor het basisonderwijs (groep 1 t/m 8) waarin effectief leren centraal staat. Kinderen worden actief betrokken bij hun eigen leerproces en leren doelgericht werken aan kennis, vaardigheden en inzicht. Bovendien is er aandacht voor zelfvertrouwen, begrip voor elkaar, ontdekken van eigen talenten en internationale ontwikkelingen.

IPC Units

Op de Jozefschool in Nederhorst werken we met het IPC. Het IPC-curriculum ​werkt met thema's die we units noemen. Van Missie naar Mars tot Circus en van Regenwoud tot Voortrekkers van verandering. Het zijn stuk voor stuk onderwerpen om kinderen enthousiast en betrokken te maken. Elke unit sluit aan op de emotionele en geestelijke ontwikkeling van het kind en is zo opgebouwd dat de focus op het leerproces ligt. Het IPC-curriculum wordt met regelmaat geüpdatet met oog voor actualiteit en de laatste stand van zaken in de wetenschap.


 

Medezeggenschap

​​In de wet is geregeld hoe ouders en personeel inspraak en medezeggenschap hebben over de inrichting en de organisatie van het onderwijs op school. De directie en het schoolbestuur zijn verplicht voor een groot aantal zaken advies of instemming te vragen aan de medezeggenschapsraad. Daarnaast denkt de MR actief mee over het schoolbeleid. De MR is dus een formeel orgaan binnen de school. 

Op de Jozefschool in Nederhorst krijgen de leerlingen in de ochtenden overwegend rekenen en taal. We maken daarbij gebruik van digi-taal en -rekenen. In de middag besteden we aandacht aan de zaakvakken, techniek en muziek ​middels het International Primary Curriculum ( IPC). Hierin wordt het onderwijs geïntegreerd in thema's aangeboden. Het IPC gaat verder dan het opdoen van kennis, maar zet ook in op vaardigheden zoals: onderzoek doen, presenteren en samenwerken. 

 

​​​​​​Graag verwelkomen we u voor een kennismakingsgeprek en rondleiding op de Jozefschool. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de directeur (tel. 0294 253336). Tijdens het kennismakingsgesprek wordt u geïnformeerd over de school en maken we een rondgang door de school, zodat u een beeld krijgt van de wijze waarop het onderwijs op onze school plaatsvindt. Ouders/verzorgers die het inschrijfformulier ondertekenen gaan akkoord met de uitgangspunten en methodieken zoals de school die heeft omschreven in de schoolgids.

Open Dag

Elk jaar houden we in maart een open dag, loop vrijblijvend binnen en maak kennis met de school. 

U kunt altijd mailen of bellen voor een afspraak of een aparte rondleiding. 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla varius, lorem ut accumsan consequat, orci lacus pulvinar dolor, non hendrerit risus nisl et neque. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Sed ultrices bibendum elementum. Suspendisse ac scelerisque ligula. Etiam lorem diam, auctor sit amet nunc elementum, ullamcorper tempus arcu. Cras nec rhoncus lectus. Donec ante felis, tempor in ante in, auctor ullamcorper metus.

Lorem dolor sit amet elit

Waar gaat het om op de Jozefschool in Nederhorst den Berg?

Op de Jozefschool leren kinderen hoe ze hun eigen koers bepalen. Wat ze nodig hebben om hun doelen te bereiken en te reflecteren op hun eigen ontwikkeling.​ Als het gaat om kennis maar ook om hun vaardigheden. D​e Jozefschool richt zich op wat er e​cht toe doet: de ontwikkeling en groei van de leerling om zo de leerling in zijn kracht te zetten​. Want daar gaat het om.

De Jozefschool is: 

  • ​Een school waar kinderen met plezier naartoe gaan ​
  • Een school waar aandacht is voor eigenheid en samenwerking 
  • Een school waar de structuur duidelijk is​

Disclaimer

Ondanks de voortdurende zorg en aandacht die Alberdingk Thijm Scholen aan de schoolwebsite besteedt, is het mogelijk dat de informatie op de site onvolledig c.q. onjuist is. De informatie op de site wordt periodiek aangevuld en aangepast; wijzigingen kunnen te allen tijde met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden doorgevoerd.

Een bezoeker van de site mag geen auteursrechtelijke beschermde werken of andere in de site opgeslagen informatie openbaar maken of op enige wijze verveelvoudigen zonder toestemming van Alberdingk Thijm Scholen. Hieronder wordt tevens verstaan het verveelvoudigen van informatie en of delen daarvan door de publicatie op een elektronisch (computer-)netwerk.

Alberdingk Thijm Scholen sluit alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei schade, direct of indirect, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van de site en of de informatie, of met de tijdelijke onmogelijkheid om de site en of de informatie te kunnen raadplegen. Daarnaast is Alberdingk Thijm Scholen niet aansprakelijk voor schade, direct of indirect, die het gevolg is van het gebruik van informatie die door middel van de site verkregen is.

 

Privacy

De schoolwebsite neemt uw privacy serieus. Lees het volgende voor meer informatie over ons privacybeleid. De school hecht waarde aan de bescherming van uw persoonlijke gegevens. Door gebruik te maken van deze website aanvaardt u daarmee gebonden te zijn aan deze privacy policy, die kan worden gewijzigd of aangepast van tijd tot tijd zonder voorafgaande kennisgeving.

Persoonsgegevens
U hoeft ons niet te voorzien van persoonlijk identificeerbare informatie om deze website te gebruiken. Als we enige persoonlijke informatie ontvangen, verzamelen en/of verwerken gebruiken we het op een eerlijke en rechtmatige wijze. Wij zullen nooit uw persoonlijke informatie delen met derden.

Deze website bevat links waarmee je de schoolwebsite verlaat en op websites van een andere partij terecht komt. De schoolwebsite heeft geen zeggenschap over de websites van derden waarnaar wordt gelinkt. Het kan dus zo zijn dat op het gebruik van deze websites van derden een andere privacy policy van toepassing is. Wij accepteren geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor (de werking en/of inhoud van) websites van derden. Wij raden u aan het privacybeleid en/of verklaringen van de andere websites die u bezoekt te raadplegen. ​De schoolwebsite is zorgvuldig als het gaat om het geven van correcte en actuele informatie aan de bezoekers van de website. Wij zijn niet verantwoordelijk voor informatie, data, programma’s die u via onze site krijgt van derden. De informatie die u van derden krijgt, vertegenwoordigt niet altijd de mening van ons.

Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.​

Beeldmateriaal

Op de websites en social media kanalen van de scholen van Alberdingk Thijm Scholen wordt veel gebruik gemaakt van representatief beeldmateriaal gemaakt in opdracht van de school. Bij aanmelding op de school wordt om toestemming van publicatie van beeldmateriaal gevraagd. In het algemeen wordt er naar gestreefd leerlingen zoveel mogelijk niet herkenbaar in beeld te brengen. Leerlingen en medewerkers bij wie dat wel het geval is,  is altijd vooraf om toestemming gevraagd. Mocht het voorkomen dat degene die geen toestemming heeft gegeven en toch herkenbaar is op een foto of video toch bezwaar heeft dan kan dat per mail kenbaar worden gemaakt bij de ​schooldirectie. Stuur dan de link mee waar de foto op staat en vermeld erbij om welke school het gaat. Het materiaal zal per direct worden verwijderd.

​Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als onderdeel van de "Analytics"-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken.De school heeft hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt, wordt zoveel mogelijk geanonimiseerd. Je IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. 

 

Hieronder een voorbeeldtekst om de styling van veelvoorkomende HTML elementen in 1 pagina te kunnen controleren. Kopieer de tekst naar je klembord:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus vel nulla id nulla sodales eleifend quis vel mauris. Nulla hendrerit tincidunt ultrices. Quisque scelerisque tempus ligula, et facilisis augue luctus id.

Subtitel (H2)

Cras dui ipsum, vestibulum sit amet tellus in, pharetra pulvinar felis. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Sed euismod, risus a porta laoreet, nibh felis tempus neque, in fermentum risus nisi vel augue.

Subtitel (H3)

Nunc sit amet diam eget nunc gravida lacinia non vitae nulla. Sed posuere gravida nibh, a commodo ante ornare sit amet.

Ongenummerd lijstje

  • Item 1
  • Item 2
  • Item 3

Genummerd lijstje

  1. Item 1
  2. Item 2
  3. Item 3

Subtitel (H4)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus vel nulla id nulla Extern linkje Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, luctus pulvinar Intern linkje sodales eleifend quis vel mauris. Nulla hendrerit tincidunt ultrices. Quisque scelerisque tempus ligula, et facilisis augue luctus id. Dik gedrukte tekst Cras dui ipsum, vestibulum sit amet tellus in, pharetra pulvinar felis. Cursieve tekst Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.

Button

Curabitur porttitor libero eget pulvinar hendrerit. Nulla elementum aliquam condimentum. Praesent massa ante, dignissim sed metus sit amet, porttitor ultrices odio. Cras id lorem lacus. Nulla ultrices neque ac porta placerat. Quisque nisl ligula, condimentum eu porttitor sed, tincidunt non enim. Nulla nec dictum risus. Sed sollicitudin leo id purus iaculis efficitur. Donec sed augue laoreet, iaculis magna sed, aliquet dolor. Maecenas non aliquam nisl, eu dictum tellus.

Waar het om gaat

Begeleiding

Ben je iemand die heel snel leert en extra uitdaging heeft of heb je wat meer uitleg en hulp nodig? Op de Jozefschool gaan we op zoek naar begeleiding die past.

Creativiteit

Elke week muziekles van een vakleerkracht muziek.

Fit & gezond

Met een uitdagend schoolplein, een vakleerkracht gymnastiek en aandacht voor gezond eten willen we de kinderen meegeven hoe belangrijk dat is.

International Minded

Met het IPC en het al vroeg vetrouwd raken met een vreemde taal verruimt jouw blik op de omgeving.

Leren met en over ICT

Kinderen hebben vanaf groep 4 een eigen device. Hiermee krijgen ze digitaal en -rekenen en programmeeronderwijs.